Двама души бяха убити, а няколко други ранени -  при

...
Двама души бяха убити, а няколко други ранени -  при
Коментари Харесай

Навръх Великден Русия засили атаките към Харков и Одеса , има загинали

Двама души бяха убити, а няколко други ранени -  при нощни съветски офанзиви против Харков, Днипро и Одеса. Една от жертвите е 82-годишна жена, а измежду потърпевшите има 13-годишно дете. Междувременно украинската войска е свалила съветски изтребител СУ-25 над Донецк в Източна Украйна, разгласи президентът Володимир Зеленски.

Междувременно Русия стартира престъпно следствие против него и го включи в листата на търсените лица. Украйна назова това " обезсърчение " и напомни, че интернационалният съд издаде заповед за арест против президента на Русия Владимир Путин.

„ Важно е да сме съсредоточени. Специална хвалба заслужават бойците от 110-а обособена механизирана бригада, които през днешния ден смъкнаха още един съветски Су-25 в Донецка област. Браво, момчета! Всички би трябвало да помним, че единствено със мощ може да се накара Русия да остави Украйна на мира. Това ще се случи, нашите старания сигурно ще доведат до това ”, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Според Мария Захарова, представител на Министерство на външните работи на Русия: " Москва постоянно е била и остава отворена за дипломатическо споразумяване на рецесията в Украйна, което да регистрира актуалните действителности и опасенията за сигурността на Русия. За да се позволи рецесията по изчерпателен, обективен и постоянен метод, първо би трябвало да се отстранен аргументите за нея - Западът би трябвало да спре да доставя въоръжените сили на Украйна с оръжие, Киев би трябвало да приключи военните си дейности, а Украйна да се върне към корените на своята държавност - безпристрастен, самостоятелен, неядрен статут ”.
ТЕМА преди 23 часа 3891 преди 3 дни 2216 преди 3 дни 3323
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР